Na te wypieki nie można się napatrzeć!

Torty Olgi Noskovej to prawdziwe słodkie cudeńka i kulinarne dzieła sztuki! Takich wypieków jeszcze nie widzieliśmy! Po prostu coś pięknego! Zobaczcie sami!

Do wykonania różnych kolorystycznych wariantów swojej niesamowitej polewy, w której niemal można się przejrzeć, Olga używa takich składników jak glukoza, żelatyna, cukier, skondensowane mleko, woda oraz czekolada. To właśnie ta mieszanka i odpowiednie połączenie wspomnianych składników przekładają się później na tak fantastyczne efekty!

Reklama

Od czego zaczyna się robienie takiej polewy? Olga postanowiła zdradzić swój sekret. Najpierw w odrobinie wody trzeba rozpuścić 20g żelatyny. Później w około 120 gramach wody należy zagotować po 300 gram glukozy i cukru. Po zdjęciu mieszanki z palnika należy dodać do niej żelatynę, 200 gram słodkiego skondensowanego mleka oraz 300 gram czekolady, mieszając następnie całość np. za pomocą blendera dotąd, aż znikną pęcherzyki powietrza.

Ciąg dalszy na następnej stronie...

Dowiedz się więcej na temat: torty

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje